neljapäev, 9. aprill 2009

Kassi jalutamise paradoks


Kassi omanikud enamuses teavad, et kassiga väljas jalutamine ei olegi tegelikult kassiga jalutamine, vaid kas jalutab hoopis sind! Olen näinud nii mõnigi kord kuidas mõni kassiomanik peentes, stiilsetes riietes proovib jalutada oma harjatud looma, nagu koera. Ta proovib juhtida kassi jalutus retke, nii kuidas vähegi võimalik, ning kui viimane ei tee asjast ollagi siis sikutatakse rihmast kõigest jõust – loomulikult kui sul ei juhtu just olema pseudo-kass siis ainus tulemus on see, et rihm katki ning kass putku. Siis on näha päeva koomilisemat olukorda, kass ees ning pereolend järgi.

Muidugi ega nad, st. pereolendid, ei käitu meelega nii naiivselt… enamjaolt vähemalt mitte, ning on enamjaolt tõsiselt mures oma looma turvalise pärast kuna viimane pole ju su tavaline kass (loomulikult kodukass, kui oleks siis ei käiks ka rihmaga).

Kõige targem on:

1. Oma looma üldse mitte välja lasta
2. Hoida teda kui lihtsalt öömaja pakkujana
3. Või siis mitte rihma otsas teda „jalutada“ (kass näeb siis tavaliselt välja nagu jahikoer) vaid lasta tal vabalt olla kuid samas hoida ka silm peal ning kui vaja siis nagu superman lennata ta juurde ning teha mis…. Teha vaja.

Mina isiklikult eelistan esimest valikut, kuid vahest siis kasutan ka (suure virisemise peale) ka viimast varianti. Nii et kui otsustate endale kassi võtta siis otsustage ennem ära mis viisil te teda hoidma hakkate – nii mõnigi eelnevalt mainitud koomiline
tagaajamine võib lõppeda väga kurvalt, ning seda enamjaolt pereolendile.

1 kommentaar:

  1. nii on jah. meil kass käib ka rihmata õues. ja ta hoiab ka alati meil silma peal - jälgib ta, et meist jalutuskäikudel päris maha ei jääks.
    tuppa minemisega viivitab tavaliselt. siis tuleb supermani mängida. tüütud on aga need hetked, kui kass puu otsa on otsustanud minna ja mõne aja pärast kurvalt näuguma seal hakkab- ikka selleks, et keegi teda sealt nüüd alla ka aitaks.....

    VastaKustuta