kolmapäev, 8. aprill 2009

Juma - tahaks and jalaga.

Kolmas osa

Kui me elaksime pragu sellises ühiskonnas/maailmas, kus kõik inimesed teavad, et Jumal ON olemas - ning seda ta tõesti ka on - seal. Siis kindlasti iga teine (arvatavasti kõik, aga vaid pooled nendest teevad seda avalikult) tahaks virutada talle jalaga. Põhjus on lihtne: Kuradi Jumal, miks mu elu nii pask on, ma tahan rohkem raha, rohkem süüa, rohkem ... kõike!!

MA oleks arvatavasti üks nendest. Muidugi Jumal mõtleks kah samal ajal: hmm kuidas oleks uue suure uputusega, äkki jäävad vait, ma tahan rahus pornot vaadata, ei saa ju rahus pihkupeksta - oletades, et Jumal on meesoost, või vähemalt on tal mingi suguelundi taoline asjandus olemas - ta tahab ju ka mõnu tunda - ning naista ta ei taha, üks Jeesus juba oli ju.

Igatahes tuleme tagasi reaalsusesse. Mida see "Jumal" siis tegelikult meile annab: ettekäände, õigustuse, vabanduse ning mõnele eesmärgi. Jumala nimel me tapame, vägistame, vallutame ning diskrimineerime.

Hmm, usu või ära usu, ma ise ka ei saa sotti praegu kuhu ma selle juttuga esialgu minna tahtsin, kuid üks eesmärkidest sai täidetud. Jumal teab milline näeks meie maailm välja praegu, kui kristlust poleks tekkinud - mitte, et Jumal olemas oleks. Vahest ajab mind ennast ka närvi, et miks ma võta ta nime suhu, kui ma isegi ei usu, et ta olemas on

... mitte, et ta on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar